Finlandia Trophy

10153021_601667669924612_1760831143_nForrige helg var jeg med i Finlandia Trophy som tok plass i Espoo. Det var et velorganisert og stort stevne. Alle rammene rundt stevnet var fantastiske, og Finland kan virkelig arrangere et bra stevne.

Jeg reiste sammen med Berit og lagvenninne Anine Rabe onsdagkveld. Anine kom ned en uke før avreise for å trene sammen med oss i Asker. Det var fint å ha Anine her slik at vi fikk forberedt oss og fikk lagt ned mange gode økter sammen. IMG_2166Det var så gøy å trene og konkurrere i denne hallen! Fantastisk arena!

Den første dagen var det trening og trekning på kvelden.  Arrangøren var kreativ og holdt trekningen på et kjøpesenter. Vi så på en sirkusartist, trakk nummeret vår (jeg trakk nr. 2), og alle løperne bidro til å male et bilde som skulle bli auksjonert bort og pengene skulle gå til «rødnesedagen.»

IMG_2183

Konkurransen startet på fredag. Jeg gikk et fint kortprogram og var fornøyd med det! Jeg landet trippel slyngekombinasjonen , trippel salcow og dobbel axel. To av tre piruetter var på level 4. Den som ikke var det var bøyepiruetten som er mitt store marerittelement, men jeg jobber med saken. Trinnsekvensen var også fin.

JPUH2043JPUH2036

For løpet fikk jeg 47,30 poeng. 26,50 i teknisk og 20,80 i programkomponenter. Det var kun 4 løpere som hadde mer enn meg i teknisk, og  det holdt til 8.plass etter kort.

10612926_391547437659712_7261923849637363738_n

Friløpet startet bra, men det ble for mange tekniske feil utover i programmet. Jeg startet løpet med tre ulike trippel hopp. Trippel slynge alene, trippel salcow- dobbel toeloop og trippel toeloop-dobbel toeloop. Så skulle jeg gjøre den første piruetten ekstra rask og fin, som resulterte at jeg fikk for stor fart og mistet inngangen og farten i piruetten stoppet helt opp. I tillegg mistet jeg inngangen på piruett nr. 2 som fulgte etter. Jeg fikk level 3,4, og 4 på piruettene, men det var kun den siste piruetten som var bra og uten minus. Jeg klarte en av to dobbel axler, og falt på de to siste trippelhoppene. Jeg fikk level 3 på trinnene. Jeg var fornøyd med 7 av 12 elementer, og det holder ikke mål. Helheten i programmet ble ikke særlig bra med så mange misser.

Poengsummen ble: 79,57 totalt, 39,89 teknisk og 41,68 i programkomponenter.
IMG_2193

Totalt i konkurransen kom jeg på 9.plass med 126,87 poeng. Det var 0,3 poeng mer enn jeg fikk i Oberstdorf.

Jeg er fornøyd med store deler av konkurransen. I friløpet i Oberstdorf fikk jeg til siste halvdel og nå fikk jeg til første halvdel, så nå er det jo bare å kombinere de to sammen! Det var en stor opplevelse å konkurrere i Finland. Tribunen var full av mennesker, og har aldri konkurrert foran et så entusiastisk publikum før, så det var kjempefin mesterskapstrening. Det var stas å takke for seg etter programmet og vite at applausen var til meg. Etter friløpet ble jeg intervjuet på finsk TV. Det er ingen tvil om at rekruteringen og interessen for kunstløp er stor i Finland, og det er gøy å se at det er mulig i et nordisk land. Det krydret med små kunstløpere som løp rundt og samlet autografer.

Nå har jeg to uker til hjemme med trening før jeg drar til Riga for enda et stevne som er med i ISU Challenger Series.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s