Oppsummering av sesongen 2013/2014

Det føles som en evighet siden jeg begynte sesongen i Bratislava i begynnelsen av oktober, men samtidig har denne sesongen gått veldig fort. Det har vært noen klare høydepunkter, noen store skuffelser, og noen stevner har vært midt på treet.

Jeg har vært dårlig til å oppdatere og sist jeg oppdaterte siden var etter NM en gang  i januar. Det var noen uker mellom NM og Nordisk. Elementene var hovedfokuset ettersom jeg hadde som mål om å oppnå det tekniske minimumskravet til VM i både kort og lang. (26. i kort og 46 .i lang). Det var et realistisk mål, men jeg visste at jeg måtte prestere mitt beste for å få det til. Utfordringen lå spesielt i langprogrammet da jeg i tidligere konkurranser lå ganske langt unna. Det gikk veldig bra på treningene i forberedelsestiden, og jeg følte at trippelhoppene mine satt. Jeg la inn en ekstra trippelsekvens med dobbel axel i slutten av langprogrammet like før avreise til Nordisk i Uppsala.

Samtidig som jeg ladet opp til Nordisk og andre utenlandske konkurranser, var det en del fokus rundt Anne Line og hennes OL-deltagelse. En gang i januar fikk jeg en hyggelige overraskelse da Line kom hjem for en kort dag. Hun kom rett fra flyplassen og jeg fra istrening, sammen møttes vi  utenfor NRK da vi skulle være gjester hos Lindmo. Det var en morsom opplevelse.

1656127_543530682429057_82412629_n

Rett etter opptakene ringte «Her og Nå», og vi møtte Hege Torresdal m/ fotograf  Tom Hansen på en kafé i Oslo.

Bilturen hjem var den kvalitetstiden vi fikk før det var leggetid. Morgenen etter dro hun til Olympiatoppen for pressekonferanse, og jeg hadde morgentrening på is etterfult av HOT MOJO (yoga i 38 varmegrader).

Så dro hun til Sochi. Jeg ladet opp til Anne Lines historiske OL-deltagelse hos NRK med Anne Rimmen og Kjetil Andre Aamodt, og under damenes kortprogram var jeg hos TV 2 og kommenterte sammen med Christer Tornell og Dorthe Skappel. Det var stort at hun kom videre til finalen. Og jeg gråt på nasjonal TV.  Jeg ble så stolt,  og ikke minst glad på hennes vegne. Jeg var også hos TV 2 under friløpet. Jeg bestemte meg før sending at jeg skulle holde følelsene under kontroll, men da Carolina Kostner gikk feilfritt friløp var det umulig å holde tårene tilbake. Det var en morsom erfaring å få lov til å være med TV 2 under OL.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Så endelig var det Nordisk og min tur til å konkurrere igjen. Vi dro til mesterskapet i god tid, og det var så herlig å være på konkurransetreningene. Kortprogrammet var en av de store skuffelsene denne sesongen. Jeg begynte veldig bra med fin trippel slynge-dobbel toeloopkombinasjon. Jeg tenkte vel -«Nå går dette kjempebra, for resten er så lett.» Men så floppet jeg på trippel toeloop, og  jeg ble satt ut og etter det klarte jeg å lage minus på dobbel axel også. Jeg samlet mange poeng på piruetter og trinn på høyeste vanskelighetsgrad. Jeg fikk 43,37 poeng. Jeg var så skuffet da jeg gikk av isen og kjempet hardt for å holde tårene tilbake, men lot være og grine. Jeg la det bak meg, og tenkte at jeg har muligheter i friløpet.

Selv om jeg var superstressa på første del av treningen før lang, klarte jeg å roe meg ned. Selve friløpet var kjempebra! Jeg klarte for første gang 4 rene triple! Slynge, toeloop i trehoppskombinasjon, salcow i kombinasjon, og den siste trippel salcow-dobbel axelsekvensen som ligger i slutten av programmet. Jeg klarte ikke toeloop nr. 2. Det var ny pers i friløpet med 86,32og 129,69 totalt. Jeg ble 6. i friløp og 7.totalt . Jeg var kun 1,20 poeng unna VM-kravet i lang. I protokollen etterpå så jeg at jeg hadde fått lavest level på kombinasjonspiruetten, og nest laveste level på hoppepiruetten. Selv om det var surt at jeg ikke klarte å telle nøye nok i to piruetter og mistet mange poeng på det, klarte jeg å kose meg med at dette var det beste langprogrammet jeg har gått noensinne! Det var gøy!

 

Mandagen etter var Sondre og jeg på familiedag med Statnett.DSC_0518

Så dro jeg til Challenge Cup i Den Haag på onsdagen. Det var en fin konkurranse på et kjempefint sted, og det var hyggelig å møte mange venner og kjente, men konkurransen i seg selv var et svart kapittel for min del. Jeg hadde så høye forventinger. Jeg visste nå at det var fullt mulig å klare det i lang også.  Jeg hadde faktisk klart det i kort i Romania med over 2 poeng så det visste jeg helt sikkert var mulig. Men jeg visste også at dette var siste sjanse for å nå målet mitt, og jeg måtte klare det i begge program( måtte være helt feilfritt begge dager.) Kort sagt falt jeg totalt 5 ganger i konkurransen: 2 i kort og 3 i lang. Jeg klarte kun 1 trippelkombinasjon og axel. De resterende poengene jeg samlet var på piruetter, trinn og komponenter.  Jeg fikk 39, 63 i kort og 74,89 i lang. 113 poeng totalt. Her klarte jeg ikke å holde tårene tilbake, og jeg klarte heller ikke slutte og gråte. Det var mildt sagt et mareritt. Jeg fikk en skikkelig knekk i selvtilliten, og jeg brukte mange dager på å komme meg over løpet.

Sesongen nærmet seg slutten. Jeg gikk et feilfritt kort i klubbmesterskapet som jeg selvfølgelig ble veldig fornøyd med.
524530_841361029213851_2049775689_n

Slovenia og Triglav trophy var siste stevne. Kortprogrammet var igjen ganske skuffende. Haddet noen feil, men det la jeg bak meg med en gang. Det var mest synd ettersom det var det aller siste kortprogrammet til «Come together» av Beatles (fiolinversjon) som er et av mine favorittprogram. Langprogrammet gikk kjempebra. Jeg klarte tre triple, dobbel axel, jeg landet toeloopen nr. 2, men den var underrotert. Jeg klarte alle piruetter med høyeste vanskeligetsgrad og fine trinn. Jeg falt på den siste trippelsalcow- dobbel axel sekvensen.Jeg var kjempefornøyd med innsatsen. Jeg hadde kontroll, og det var deilig å avslutte sesongen med et fint friløp. Jeg fikk 41,04 i kort, 80,40 i lang og 121,44 totalt. Etter en 10.plass i kort, ble jeg 6. i lang og 7.totalt. Jeg var fornøyd medt 41.13 i teknisk i lang, og med for eksempel siste trippelsekvens så hadde jeg nådd VM-kravet. Så det gir motivasjon inn mot neste sesong.

 

Som sagt har denne sesongen gått veldig opp og ned. Det jeg husker aller mest er kortprogrammet fra Romania der jeg tok ny norsk rekord i kortprogram. Første gang med 50 poeng i kort var stort!  I tillegg var kort i NM også veldig bra. Fra langprogrammene er det Nordisk og Slovenia som jeg er mest fornøyd med der jeg fikk mer enn 40 tekniske poeng. Jeg klarte ikke målet mitt denne sesongen, men jeg har aldri vært så nærme. Kan vel si at det akkurat var «stang ut» i år, men er veldig gøy å se at jeg er rett rundt hjørnet.

Nå begynner «off-season.» Det blir fint å skifte fokus og trene mer variert. Først er det påskeferie med kosetrening. Etterhvert blir det mer intensivt med barmark og mindre istrening, og jeg gleder meg til å bli skikkelig sliten av intervaller og hard basistrening.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s