Hun klarte det!

192117_10152019259695263_1122514919_o
Fra Oberstdorf

I dag har jeg treningsfri så jeg tenkte jeg skulle blogge litt om min fantastiske tvillingsøster og om forholdet vårt. Og en liten tur «down memory lane.»

Mange har lurt på hvordan det er å være tvillinger. Jeg synes det er kjempegøy, og jeg er så heldig som har Anne Line. Ikke bare er hun min søster og bestevenn, men hun er min største inspirasjonskilde og konkurrent.

Som eneggede tvillinger er vi ganske forskjellige, men likevel ganske like både når det gjelder utseende og personlige kvaliteter.

2677_147778195262_850775_n
To små jenter som forelsket seg i idretten.

Helt fra vi var små var det Line som klarte alt først. Hun lærte seg de vanlige tingene som å prate og gå først, men også da vi ble større mestret hun elementene på skøytenebanen før meg. Ettersom hun hadde klart det, så visste jeg at da kunne jeg også klare det.

Da vi var 11 år,  klarte Line dobbel axel. Jeg var fast bestemt på at jeg også skulle klare dobbel axel før jeg fylte 12 år. Det nærmet seg jul, og jeg begynte å få det litt travelt ettersom jeg har bursdag i januar. Så en dag bestemte jeg meg for å trene på dobbel axel på uteis, men det endte med at jeg var på legevakta med 3 brudd i ankelen.  Jeg hadde fylt 12 år lenge før gipsen forsvant. Jeg kom sterkt tilbake etter skaden og året etter var det jeg som vant de fleste konkurransene. Dette tente henne, slik at hun jobbet enda hardere for å bli bedre enn meg.  Vi blir motivert av å se den andre lykkes og med et ønske om å gjøre det samme selv. Konkurransen mellom oss har vært positivt og viktig for begges utvikling opp gjennom årene.

Veien til det store målet
I 2006 ble vi med på Olympiatoppens Sonja Henie-prosjekt med målsetting om OL. I starten trente vi basistrening 3 ganger i uka med Claude Lebreux. Det ble 2 ganger i uka etterhvert og i perioder trente vi mye dans med Christer Tornell. Den type trening som vi hadde med Olympiatoppen har uten tvil vært svært avgjørende for at vi alle som har vært med på prosjektet har kommet dit vi er i dag.

Bilder fra da vi var 13 år.

På veien har Line oppnådd så mye. Sesongen 2008-2009 fikk hun kjemperesultater. Hun debuderte både i junior Grand Prix og i junior VM.  Hun fikk bronsemedalje både i European Youth Olympic Festival og i Nordisk mesterskap. I årene etter fortsatte det å gå bra, men hun slet med en del skader. Først tretthetsbrudd i rygg og så problemer med ankel som førte til at hun måtte operere i ankelen.

Etter operasjonen valgte hun å flytte til Sverige for å satse videre der med Ela Magnusson. Jeg bestemte meg for å være hjemme i Asker fordi det passet best for meg. Jeg var så fornøyd treningsopplegget jeg har her i Asker med trener Berit, men også fordi jeg hadde lagt kabalen med videregående over fire år slik at jeg fikk mer tid til trening og satsning.

Det var trist at hun skulle flytte og selv om hun fikk en helt ny hverdag, så ble hverdagen min også annerledes. Jeg var vant til å gjøre alt med Line, men vi var flinke til å holde kontakten gjennom sosiale medier og internett. Og det er vi fortsatt. Det merkeligste med at hun flyttet var nok at folk rundt meg begynte å snakke til meg som én person og ikke alltid som «dere.» Det høres jo helt teit ut, men da innså jeg også at jeg hadde sett på Line og meg som en del av hverandre.

I fjorårets sesong  tok det virkelig av og man kan si at hun fikk sitt internasjonale gjennombrudd med først finale plass i EM (som også er mange år siden sist) og kvalifiserte seg til VM der høye tekniske krav måtte til for å kunne stille! Hun lot seg ikke stoppe der for på fredag kvalifiserte hun Norge en plass i OL!

1292896_10151855577081072_198620953_o-1

Kortprogrammet fikk jeg ikke sett før etter løpet for jeg var på isen selv, men i friløpet fulgte jeg med hele kvelden og nervene mine kom ganske fort. Jeg spammet Twitter for jeg måtte gjøre noe før jeg nesten ble gal. Jeg var usikker på om hun var nervøs, spent eller rolig.  Flere av løperne før henne fikk det ikke til å stemme, så det var tydelig at mange følte presset. Jeg har aldri noen sinne vært så nervøs som da hun stelte seg i startposisjonen. Hun landet alle de fem triple hoppene hun hadde i programmet og en dobbel axel. Jeg var helt sikker på at hun hadde klart det, men ut i fra uttrykkene hennes selv tror jeg ikke hun skjønte det før hun fikk poengene i kiss and cry( se bilde). Hun ble nr. 7 totalt, og  3 beste teknisk i friløpet!

2 minuetter etter at hun hadde fått poengene ringte hun meg! Det ble en del skriking av gratulerer før vi begge gråt av glede. Jeg har aldri grått så hysterisk av glede før.

Det fantastiske friløpet.

Ord kan ikke beskrive hvor utrolig stolt jeg er av Line, og selvfølgelig ekstremt sjalu. Den store drømmen hennes har gått i oppfyllelse, så må vi bare satse på at Olympiatoppen gir klarsignal! Vi har jo trossalt jobbet sammen  med olt om dette prosjektet i 7 år.  Jeg hadde vanskeligheter for å sove  den samme kvelden, så jeg snakket med Line i mobilen. Rett før vi sa god natt, sa hun «Camilla, jeg hadde ikke klart dette uten deg.»  Det var så hyggelig å høre og at hun sier sånt viser bare hvor ydmyk og omtenksom hun er. Det at hun klarte det er en lagseier for hele kunstløp-Norge.  Hun er et forbilde for mange og viser at hardt arbeid vil gi resultater.

Hvis hun kan klare det, så vet jeg at jeg også kan klare det og  satser mot OL i 2018!

For translation press here –>  http://www.fsuniverse.net/forum/showthread.php?89316-Anne-Line-Gjersem-quot-Camilla-I-couldn-t-have-done-it-without-you-quot

Oppmerksomhet i media 

INGRI:DAHL : http://www.ingridahl.com/blogs/ingri-dahl/9294423-a-story-about-norwegian-twins-other-than-our-founders

VGhttp://www.vg.no/sport/skoyter/artikkel.php?artid=10152029

Dagbladethttp://www.dagbladet.no/2013/09/27/sport/kunstlop/anne_line_gjersem/29502099/

TV 2 sporthttp://www.tv2.no/sport/vintersport/norske-anne-line-19-klar-for-ol-dette-har-jeg-droemt-om-lenge-4128501.html

Aftenpostenhttp://www.aftenposten.no/100Sport/ol/Norges-forste-OL-deltager-i-kunstlop-pa-50-ar-395239_1.snd

Budstikka : http://www.budstikka.no/sport/handplukket-til-sotsji-ol-for-atte-ar-siden-1.8089930

 

3 kommentarer om “Hun klarte det!

  1. Tilbaketråkk: Jaaa Jeg klarte det!!! Har skaffet Norge en plass i OL | annelinegjersem

  2. For et nydelig innlegg, Camilla. Jeg husker dere godt fra dere var veldig unge. Den iveren, ambisiøsiteten og seriøsiteten dere hadde allerede før dere fylte ti, viser tvillingjenter som har tæl og som begge fortjener å få en OL-plass. Jeg er sikker på at også du vil klare OL-kravet, om du står på like hardt i årene som kommer. Uansett OL-plass eller ikke; dere er fantastiske jenter som burde være et forbilde for mange jenter og gutter der ute, både stor og små, når det gjelder hardt arbeid og stå på-vilje.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s